Wandeltrainingen om fitter en vitaler willen worden onder begeleiding van een allround wandelsporttrainer

Het geheim van vooruitkomen, is beginnen met lopen.


Wandel jeFit - Nordic Walking en Sportief Wandelen worden verzorgt door SPAL

Aad Wijntjes is CIOS gediplomeerd,allround wandelsporttrainer (AWI3) en gecertificeerd door KWBN en NFIB .. .SPAL is aangesloten bij de KWBN
Beweeg jeFit trainingen op
woensdagmorgen van 09.30 tot 10.30 uur
donderdagmorgen van 11.30 tot 12.30 uur
Wandel jeFit wandelingen op
donderdagmorgen van 09.30 tot 11.00 uur
zondagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur
Beweeg jeFit training. Wandeltrainingen.......... voor
SportWandelaars en Nordic Walkers. De opzet van de training is het verbeteren van de NW en SW technieken, en het vergroten van je lichamelijke conditie.
Wandel jeFit. Wekelijkse wandeltochten.......... voor
Nordic Walkers en SportWandelaars van ongeveer 8 km.
De opzet van de groepswandelingen is naast het sociale aspect, het vergroten van je fitheid en vitaliteit door actief te bewegen.
Wandel jeFit extra met als beweegvorm wandelen.
Laagdrempelige beweegvormen in de buitenlucht onder leiding van een allround wandeltrainer - therapeut. Donderdag 11.30 uur
Mantelzorgers wandelen om even te "ontzorgen"
Dinsdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur ..lees meer
Verzamelen is op het pleintje voor het JCA centrum aan de Albrandswaardsedijk 180 in Poortugaal, nabij jachthaven Rhoon.
Kosten zijn voor bij stichtingSPAL geregistreerde deelnemers 5 strips voor €10, inclusief koffie of thee in het JCA Centrum.
Wandel jeFit in Barendrecht.. Vanaf dinsdag 12 september zal er wekelijks van 19:00 tot 20:00 uur een wandeltraining/-tocht zijn vanuit dezelfde startlocatie (Wijkcentrum de Waterpoort aan het Middeldijkerplein 9). Afhankelijk van het weer en jaargetijde gaan deze trainingen/tochten richting een van de buitengebieden van Barendrecht (Zuidpolder, Oude Maasheuvel, Carnisse Grienden of het Zuidelijk Randpark)
Sportief Wandelen
Nordic Walking.
Links of Rechts lopen
Wandelnieuws via Wandelbond
Bewust zijn van...
Vitaal met Voeding
Coaching en Begeleiding
Wandelkleding winter en zomer

foto's -- video's
JudoExtra
Afslanken
Body scan metingen

Zaterdag 26 mei 2018 is Anton Schering geslaagd voor wandelsporttrainer AWI3. Anton heeft examen gedaan in Woerden en een 5tal SPAL wandelaars hebben meegeholpen aan het examen.
Anton gefeliciteerd
Afgelopen dinsdag 8 mei had ik een rondleiding geregeld in het Houweling Telecom Museum aan de Vlaggemanstraat 15 te Rotterdam. Om 10.00 uur hadden Alie, Albert, Els, Cisca en Wil zich verzameld in de hal van Rotterdam Centraal. Hennie en Willem stonden buiten al lekker te genieten van het mooie weer. Na een korte introductie over het Centraal Station gingen we voor een wandeling naar het museum, waarbij we onderweg diverse bekende gebouwen tegen kwamen.
We werden verwelkomd in de bunker door Bep en Toos met een heerlijk bakje koffie met een koekje. Daarna op weg naar het museum waarbij we onze ogen uit keken van alle apparatuur, die de gepensioneerde in de afgelopen 10 jaar hadden verzameld van 100 jaar telefonie. Waarbij we konden zien hoe in 1925 het telefoon verkeer werd afgewikkeld in Stolwijk. Verder hebben we het gehad over telefoon toestellen zonder kiesschijf, koorden posten, Telex, Mobiel etc. na afloop had ik een heerlijk broodje besteld en hebben we de excursie op een goede manier afgesloten met een wandeling naar het Centraal Station.
Ik heb alleen maar enthousiaste reacties gehoord. Ben je ook geïnteresseerd in 100 jaar telefonie ga dan zeker kijken. Op dinsdag is het gratis als er voldoende animo is zal ik nog een keer een wandeling die kant op organiseren.
Hans Groot wandelsporttrainer

klik op de foto's

Henk Wander..15-06-1939 -- 29 maart 2018

Henk

Henk
Afgelopen vrijdag belde Derk mij met de vraag “ hoe was je staar operatie” Goed zei ik .Dat is fijn maar ik heb een minder prettige bericht “ Henk is gisteren om 11.50 uur overleden”. Ben je er nog vroeg Derk? Het was even stil bij mij.

Henk is begin 2008 mee gaan Nordiccen ( zoals hij het noemde) met de donderdagmorgen groep van stichting SPAL. Het was prettig om met hem te lopen en te “bomen” over sport – en dan m.n. voetbal en de activiteiten in Albrandswaard. Minder prettig vond hij het als ik weer eens een wat “baggerige” route had uitgezet, of dat we ergens overheen moesten klimmen hij vond dat niets. Het was een prettig afscheid met koffie en gebak toen Henk naar het Gooi verhuisde. Minder prettig was het bericht dat Henk een hersenbloeding had gekregen en dat het niet goed was.
Hilversum vrijdag 6 april 2018
Een kleine 200 mensen waren aanwezig bij de crematie van Henk. Derk Elfrink bracht mooi onder woorden wat Henk betekend heeft voor ons.
Ruim vier jaar geleden heb ik Henk leren kennen bij de wandelclub in Rhoon en dat was een kennismaking tot wederzijds genoegen. Hij toen een bijna midden 70-er en ik stond op de drempel van bijna 70. Een paar levenswijze mannen die –U raadt het al- het gelijk aan hun kant hebben (of bijna altijd).
Links of rechts lopen tijdens de wandelingen in Rhoon/Poortugaal was een bron van onuitputtelijk vermaak vooral voor de dames die meelopen en wat minder voor Aad onze wandelcoach. Henk had zo zijn eigen opvatting en liep stug door aan de voor hem juiste kant. Aan modderige paden had-ie het land,; dat geldt overigens wel voor meer leden uit onze wandelgroep. Zo herinner ik me op de grote parkeerplaats in Rhoon een voorval dat Henk zijn Nordic wandelstokken breed uitzwaaiend geen duimbreed aan de kant ging voor de auto achter hem en de ook al bejaarde automobilist beter meteen door had kunnen rijden naar de huisartsenpost – de bloeddruk van laatstgenoemde moet torenhoog zijn geweest-. De reactie van Henk was er een van ‘ik ken hem, hij doet moeilijk’. Henk kende ook zorgen; zijn zorg om de zware operatie welke zijn zoon moest ondergaan, verlies van vrouw en kinderen. Je kletst wat af op zo’n wandeling. Zijn vriendin Ria, Laren, de caravan; veel van lief en leed kwam voorbij
Zijn vakanties naar Portugal, de Achterhoek, Laren, zijn kinderen, kleinkinderen. De hele santekraam passeerde de revue. Een zeer memorabel moment deed zich op een van de wandelingen voor bij het passeren van de Don Bosco school. Een kleinkind herkende hem en de kreet OPA uit de mond van die jongen deed hem meer dan goed. Ten overvloede meldde hij ‘da’s een kleinzoon van me’.
In mei 2017 stuurt hij mij het bericht ‘HUIS VERKOCHT’ en voorzien van de tekst HOERA!!!!! Al eerder had hij me aangeraden het huis op te ruimen, je wil niet weten wat een mens zo al bewaard (ik weet zeker dat hij gelijk had als ik zo naar de garage van ons kijk).
Zich nauwelijks in Laren geïnstalleerd hebbend slaat het noodlot toe en dan spreken we van eind september 2017; een hersenbloeding…. Via een ziekenhuis komt-ie in een verpleeghuis, zal nog naar een long-stay verpleeghuis gaan, maar met zijn sterven bleek dat laatste verblijf van korte duur te zijn.

Zondag 3 december 2017 heeft Aad Wijntjes het nieuwe KWBN beweegprogramma FitStap afgerond met het certificaat “Erkend FitStap-coach”
Een op niveau 4 sportopleiding met de hoofddoelen..
- Coaching van o.a. gedragsveranderingen
- Beweging (allround wandeltraining)
- Chronische aandoeningen en bewegen
- Voedingsadviezen in combinatie met bewegen
- Cognitieve fitness, (fysieke inspanning met intellectuele uitdaging

Zaterdag 25 november 2017 is Hans Groot geslaagd voor wandelsporttrainer AWI2.
Hans heeft examen gedaan in den Haag in het ANWB kantoor en het buitenbos Clingendael, Drie SPAL wandelaars hebben meegeholpen aan het examen. Hans gefeliciteerd


Zaterdag 9 sept 2017 is er een introductie wandeling geweest in Barendrecht met Anton Schering. Vanaf de Waterpoort via de golfbrug over de Gaaikensplas, de Carnissen grienden en de Oude Maas heuvel. Ondanks het wat mindere weer bij de start toch nieuwe mensen uit Barendrecht die wekelijks willen gaan wandelen.
21 mei 2017 Koffie / thee drinken. In "de dag van het park" in Rhoon
Zaterdag 20 mei 2017 is Anton Schering geslaagd voor wandelsporttrainer AWI2.
Anton heeft examen gedaan in Vught en een 6tal SPAL wandelaars hebben meegeholpen aan het examen. Anton gefeliciteerd
Donderdag 18 mei 2017 is Mariska Degenkamp geslaagd voor wandelsporttrainster AWI3. Mariska heeft haar praktijdexamen mogen uitvoeren vanuit het JCA centrum.
De donderdag groep van 11.30 uur heeft haar meer dan goed geholpen. Nogmaals Mariska gefeliciteerd.


Donderdag 9 juni 2016 heeft Ad van Poppel afscheid genomen van de wandelgroepen. Door lichamelijke omstandigheden is Ad niet meer in staat om mee te wandelen. Hij heeft velen jaren meegelopen in verschillende groepen als een van de wandelsportbegeleiders. (de man in het geel)
0458kl
Zaterdag 21 mei 2016 is Mariska Degenkamp geslaagd voor allround wandelsport trainer AWI2.
Enkele leden van stichtingSPAL hebben meegedaan aan het praktijkexamen in Nieuwegein.

zie voor wandelsportopleidingen
Donderdag 31 maart 2016 is in het Valckenstijnse bos het nieuwe WandelKnoopPunten systeem geopend. een flinke groep NordicWalkers en SportWandelaars van stichtingSPAL hebben meegeholpen aan deze opening.
Maandag 28 mrt 2e Paasdag een stevige tocht gelopen met veel wind maar ook zon en door een prachtig (wel aangelegd ) stukje natuur in Hoogvliet, wat het zeker waard is om er nogeens heen te gaan en dat zo dichtbij.
Via de Rhoons en Poortugaalse havens, Delta naar het Schapenpad met links de Oude Maas en een ruig natuurgebied naar de prachtig aangelegde vlonders, onder deSpijkenisse brug door, Ruigeplaat bos het kunstmatig aangelegde natuurgebied de Heerlijkheid. Bonairepark, koffie bij de Mac en dan door via Oudelandsepark waar een mooie nieuw aangelegd wandel/fietspad is wat aansluit op het Valckesteinse bos en van daarvan dan terug naar het JCA centrum.. zie de foto's 2016 .... zie route

Vrijdag 11 maart 2016 is Harry Weijs geslaagd voor allround wandelsport trainer AWI2.
Enkele leden van stichtingSPAL hebben meegedaan aan het praktijkexamen in Boskoop.

zie voor wandelsportopleidingen


Er zijn steeds meer mensen die lekker buiten aan het bewegen zijn, wandelen, hardlopen, fietsen. En zeker de buitenwegen door de polders van Rhoon - Barendrecht en Poortugaal zijn in trek. Deze polderwegen zijn niet breed en daarom is het soms goed uitkijken bij het inhalen en passeren van fietsers, wandelaars en hardlopers die soms alleen lopen maar dikwijls ook met tweeen naast elkaar of in een groep. En dan daarbij de onduidelijkheid over het rechts of links lopen, kan soms onveilige situaties opleveren. Gelukkig gaat het meestal goed alhoewel er wel soms boze gezichten en onprettige opmerkingen zijn als bv een fietser, brommer of auto uit moet wijken voor een links lopende wandelaar - hardlopers en dat op de relatief smalle polderwegen het gaat allemaal goed zolang er maar geen tegenliggers aankomen die dan moeten stoppen of afremmen om geen botsing te veroorzaken. En dat allemaal omdat er nog steeds te weinig wordt nagedacht over het RECHTS of LINKS van de weg lopen.
Lees ...Veilig lopen, wandelen -hardlopen, voor jezelf en mede weggebruikers
Geslaagde “heuvelwandelloop” Barendrecht – Rhoon
Zaterdag 9 januari 2016 is door stichtingSPAL (SPortief ALbrandswaard) een buitengewoon geslaagde “Heuvelloop” voor Nordic Walkers en SportWandelaars gehouden. Ruim veertig sportieve deelnemers melden zich om de ruim 10 km lange tocht te lopen, waarvan ongeveer de helft leden van SPAL en de andere deelnemers van elders die graag mee wilden lopen. De tocht ging via de Kilweg en de Zuidpolder in Barendrecht. Hierna werden de eerste hoogtemeters genomen door de Heinenoord tunnel. Aan de kant van de Hoekse Waard werd gelopen langs het Dowson pad. Aansluitend een stukje door de natuur van de Buitenzomerlanden via het asfalt pad, daarna door een door de weersomstandigheden zeer glibberig en modder pad weer terug naar de tunnel en Barendrecht. Het laatste stuk van de tocht bovenlangs de tunnel naar de Pude Maasheuvel via het bouwdok. Op de heuvel een uitzicht over de Oude Maas , Barendrecht, Hoekse Waard , Carnisse grienden en zelfs de hoogbouw van Hoogvliet en Spijkenisse. Na de afdaling het laatste stuk via het Swifterbanpad naar het eind punt.


2015 foto's
Wandel jeFit over de Kop van Zuid
Zaterdag 08 augustus 2015 hebben een kleine dertig wandelaars van Wandel jeFit Albrandswaard een mooie zonnige tocht gelopen over de Kop van Zuid met onderweg uitleg van gids Cees Ouwehand.Een “herkansing” omdat de eerder geplande wandeling op zaterdag 25 juli door de extreme weersomstandigheden niet door kon gaan.
Om 12.30 uur is de wandeling gestart bij metrostation Leuvehaven via het Vasteland, Erasmusbrug Koninginnehoofd, Cruise terminal, hoofdkantoor HAL, Rijnhavenbrug ( die in de volksmond een andere naam heeft) Deliplein, Belvedere, linker Veerdam, Katendrechts hoofd, Ketelbinkie, uitzicht naar Maastunnel, Kaappark, Maashaven en de ss Rotterdam. Met prachtige uitzichten over het water de oevers van Rotterdam met steeds weer het herkenningspunt de Euromast. Een extra mooi evenement was dat cruiseschip “de Rotterdam” uit Rotterdam die afgemeerd lag met veel bedrijvigheid er om heen. Voor veel wandelaars een herbeleving met dit gedeelte van Rotterdam.
Meer foto's zie...Recente foto albums
Wandelen als beweegtherapie
Eind juli is stichtingSPAL (Wandel jeFit) gestart met beweegtherapie met als beweegvorm wandelen. Laagdrempelige beweegvormen in de buitenlucht onder leiding van een allround wandel therapeut – trainer.
Hierbij een eigen belevenis van een van de deelneemsters. lees meer

“ Een paar jaar geleden belande ik vanwege mijn rug in de WAO. Ik volgde toen al de Wandel jeFit training bij st.SPAL met als trainer Aad Wijntjes, want mijn mobiliteit was flink afgenomen en mijn onzekerheid werd alleen maar groter. Helaas, kon ik dat ook niet meer volhouden zodat ik moest afhaken. Naast mijn burn out kreeg ik ook nog eens een depressie. Ik zat thuis, had nergens geen zin meer in en voelde me steeds onzekerder worden. Er was voor mij een ding duidelijk, weer gaan lopen en bewegen in de natuur! Eruit halen wat er nog in zit. Bij Aad vond ik gehoor , hij startte eind juli met een paar mensen, die ieder hun eigen beperkingen hebben, wandelen en bewegen in de natuur, vooral dit laatste is voor mij heel belangrijk. Ik ben nu ruim 8 weken verder en begin me een ander mens te voelen, de pijn is niet weg, maar mijn kwaliteit van leven gaat vooruit en iedere week kijk ik uit naar dit uurtje. Het is ontspannend, gezellig en goed voor lichaam en geest! Ik kan het iedereen aanbevelen die nog kan wandelen en met een beperking te maken heeft, wat dat ook mag zijn”

Deze vorm van bewegen is voor mensen die aan het revalideren – herstellen zijn, en op een laagdrempelig wijze beter willen worden in hun bewegingen en fitheid. Mensen met chronische gebreken, beginnende vorm van dementie, alzheimer, moeilijk ter been zijn, depressief zijn, COPD of andere vormen van longklachten, herstellend zijn van een knie-heup operatie kunnen voordeel hebben van deze vorm van bewegen. Het wandelen – bewegen zal in kleine stukjes gaan met tussendoor wat algemene beweegvormen en rustmomenten, geen lange wandelingen maar korte stukjes zodat iedereen op zijn haar niveau mee kan doen. Het wandelen - bewegen kan zowel met als zonder nordic walking stokken of hulpmiddelen. Aanvangstijd is 11.30 uur tot 12.30 uur Verzamelplaats is het JCA centrum aan de Albrandswaardsedijk 180 in Poortugaal, nabij jachthaven Rhoon. Mensen met vervoer opmaat kunnen zich voor het JCA centrum af laten zetten en zo nodig binnen wachten.
Verrassing BBQ voor Aad Wijntjes
Zondag 29 september na een heerlijke zonnige en wat winderige tocht van ruim 8.5 km door het buitengebied van Rhoon met een flinke groep NW en SW en baby in kinderwagen was de verrassing groot toen ik bij JCA naar binnen ging er een complete BBQ op het terras stond en er mensen aanwezig waren die gewoonlijk meelopen en nu lekkere hapje - salades en BBQ aan het verzorgen en waar voor ..... verrassing voor mijn verjaardag. Allang weer vergeten is ben 6 aug. jarig, dus.. Dus des te groter de verrassing. Geen koffie of thee maar een heerlijke BBQ.
Nogmaals iedereen bedankt voor deze leuke en lekkere verrassing op een zonnig terras van het JCA.
Aad Wijntjes
Heen en Weer wandeling over de Kop van Zuid en Katendrecht
Zaterdag 15 juni 2013 hebben een twintigtal wandelaars van Wandel jeFit onder begeleiding van gids Cees Ouwehand een mooie zonnige tocht gelopen. Deze nieuw opgezette wandelroute is Heen en Weer tussen hotel New York en stoomschip ss Rotterdam over de Wihelminapier en Katendrecht. Om 13.00 uur is de wandeling gestart bij metrostation Leuvehaven via het Vasteland, Erasmusbrug Koninginnehoofd, Cruise terminal, hoofdkantoor HAL, Rijnhavenbrug ( die in de volksmond een andere naam heeft) Deliplein, Belvedere, linker Veerdam, Katendrechts hoofd, Ketelbinkie, uitzicht naar Maastunnel, Kaappark, Maashaven en de ss Rotterdam. Tijdens deze wandeling heeft Cees Ouwehand veel uitleg gegeven over deze bijzondere en historische plekjes op deze pier
De wandeling werd afgesloten met een gezellig samenzijn op de ss Rotterdam
Voor meer foto's
Wandelfeest voor een goed doel op Papendal 20 april 2013
wandelfeest 1
Zaterdag 20 april is er een groot Wandelfeest voor
een goed doel.
Ook de wandelaars van stichtingSPAL doen mee.


Iedereen kan en mag meedoen of sponsoren
Maandag 1 april, 2e Paasdag is er een heerlijke en best wel pitiige20 km wandeling
gelopen met ruim 20 deelnemers. Ook met enkele lopers die aan het trainen zijn voor de 4 daagse van Nijmegen Om de ongeveer 5 km even een pauze om wat te drinken, te eten en wat te kletsen.
Bij het 10 km punt een wat langere pauze bij een bekend M.. restaurant aan de Aveling in Hoogvliet. Daarna onder de metrabaan door en via het Valckestijnse bos - langs het kasteel van Rhoon terug naar het JCA gebouw naar de koffie en thee.
De gelopen route ... klik
Voor meer foto's via de map Wandel jeFit 2013
Wandel jeFit groep bij de ruine van"Maasoord"
2013_2_
2013_3_
2013_4_
Zondag 4 november 10 km wandeling
Zondag 4 november is er vanaf het JCA pleintje gestart voor een 10 km wandeling.
Vertrokken om 10.00 uur en we waren weer terug om 12.10 uur in het JCA gebouw waar Gerard de koffie en thee klaar had staan.
Het was een heerlijke wandeling met een flinke groep Nordic Walkers en SportWandelaars. De tocht was 11.02 km met een gemiddelde van 5,2 km / uur, en een verbruik van ongeveer 700 kcal.

Gelopen route
10 km
10 km
10 km

Wandel jeFit wandeling van 20 km tijdens 2e Pinksterdag

Een Wandel jeFit groep vanStichtingSPAL heeft 2e Pinksterdag onder prachtige en zonnige weersomstandigheden een 20 km tocht gelopen met Nordic Walkers en SportWandelaars.
De gezamenlijke wandeling is gegaan via Haven - Tijsjesdijk - Rijsdijk – Groene Kruisweg – Stationsstraat – Rotterdam Charlois – Charloisse Lagendijk – Clarabos - Heulweg – t’Schaapje (koffiepauze) Rhoon Portland –Polders van Rhoon en langs de Rhoonse grienden terug naar het JCA pleintje.

Nacht van de Vluchteling 17-18 mei 2012

Het team Wandel jeFit Albrandswaard heeft in de nacht van Hemelvaartsdag met negen deelnemers een fantastische prestatie geleverd door de Nacht van de Vluchteling, een nachtelijke wandeltocht van 40 km, Rotterdam naar den Haag goed te volbrengen en dat zonder blessures en blaren. Naast de sportieve prestaties heeft het team in een korte periode van twee weken €1315,- gedoneerd gekregen en daarmee de 26e plaats van de 281 teams. Totaal heeft de Nacht van de Vluchteling een bedrag van € 212.000 ontvangen voor het doel “hulp aan ondervoede kinderen in vluchtelingenkampen”.
Het team Wandel jeFit Albrandswaard bestond uit 5 vrouwen en 4 mannen, Aad Wijntjes,
Hans de Groot, Hans Bours, Nico Joustra, Ellen Joustra, Anne de Wit, Sherry Statia, Marianne Kooijmans en Yvonne Wolters.


Voor nog meer foto's


Film "Nacht van de Vluchteling"

Wandel jeFit met Paaswandeling

Afgelopen maandag 9 april 2e Paasdag is er een wandeltocht van 15 km voor Nordic Walkers, SportWandelaars en deelnemers aan de landelijke WandelFit actie geweest.
Ondanks de wat mindere weersomstandigheden is het een mooie en pittige wandeling geweest van ruim 16 km.
Vertrokken om 10.00 uur en om 13.45 uur waren we weer terug op het JCA pleintje.
De gezamenlijke wandeling is gegaan via Rhoon en de Rhoonse Baan naar Portland om via het wandelpad langs de Koedood naar de Essendijk te gaan. Via Barendrecht en de Oude Maas heuvel door de Carnisse en Rhoonse grienden weer terug naar het JCA pleintje.
Pinkster wandeling met als doel "een rondje Pernis"
Maandag 13 juni 2e Pinksterdag heeft stichtingSPAL met een gevarieerde groep van Nordic Walkers en SportWandelaars een wandeltocht van ruim 18 km gelopen via Rhoon, Pernis, Hoogvliet, Poortugaal en terug naar Rhoon. Het was een bijzondere ervaring om via een roltrap naar Pernis te gaan. Pernis is een dorp met een oude kern maar het is ook mogelijk om heerlijk langs de water toevoer naar de Rotterdams haven te lopen, en in de oude dorpskern een lekker bakje koffie te drinken.Een wandeleing tussen de containers en petrochemie door naar het groen aan de andere kant van de snelweg richting Poortugaal en Rhoon.Een bijzondere tocht die zeker nog een keer gelopen zal worden.

Samen Loop voor Hoop: 24 uur wandelen voor het KWF kankerfonds

Zaterdag 21 mei start om 15.00 uur de Samen Loop voor Hoop op het sportcomplex van RHS aan de Botreep in Hoogvliet.
Zondag 22 mei om 15.00 uur eindigt de 24 uur Samen Loop voor Hoop.
24 uur Nordic Walken - Sportwandelen voor een goed doel.
Het doel van deze actie is om zoveel mogelijk geld op te halen voor
het KWF kankerfonds.
Een team van stichtinfSPAL gaat aan dit evenement deelnemen.

Paas wandeling voor Nordic Walkers en SportWandelaars

2e Paasdag 25 april a.s. houdt stichtingSPAL een wandeling van ongeveer 15 km voor Nordic Walkers en SportWandelaars. De wandeling gaat langs de Rhoonse grienden en polders via Portland, Smitshoek, Rotterdam Zuid Charloisse Lagendijk, via Rhoon noord terug naar jachthaven Rhoon.
Vertrektijd is 10.00 uur vanaf het Jongeren Centrum Albrandswaard (JCA) aan de Albrandswaardseweg 180 te Poortugaal, nabij jachthaven Rhoon.
De wandeling staat open voor iedereen en onderweg zal er meerdere malen een rustpause genomen worden. De kosten zijn voor leden van stichtingSPAL een (1) stripje voor overigen €3,-

Nordic Walkers gaan “Vossenpad” tocht door de Rhoonse polders lopen

Zondag 3 april gaan de Nordic Walkers en SportWandelaars van stichtingSPAL
de totale Vossenpad route lopen. Een wandeling van ongeveer 16 km.
Vertrektijd 10.00 uur vanaf het JCA aan de Albrandswaardseweg 180 (nabij jachthaven Rhoon) Poortugaal. De wandeling staat open voor iedereen, zowel Nordic Walkers als SportWandelaars. Voor mensen die de totale tocht te lang vinden is het ook mogelijk om een deel van de route te lopen. Raadzaam is het om wat te eten en drinken mee te nemen.
Het Vossenpad is een Boerenland wandeling dwars door de polders, over grasdijken en langs en door de grienden van Rhoon. De grasdijken zijn open gesteld door een tweetal boerenbedrijven. De wandeling gaat door de, nu nog onaangetaste polders.
De start is vanaf het Jongereren Centrum Albrandswaard, langs de Rhoonse grienden, via de Schenkeldijk naar het “officiële” beginpunt van de Vossenpad route.
Via grasdijken naar de Koedood, door de Carnisse grienden, het Hoge veld,
natuurgebied Klein Profijt, golfbaan Rhoon en de Rhoonse grienden weer terug naar het Jongeren Centrum waar de mogelijkheid is om een bakje koffie of thee te drinken.
Wandel momenten in Albrandswaard zowel Nordic Walking als SportWandelen
"Polderdag" wandeling door de polders van Rhoon
Zaterdag 26 juni heeft SportBalans (stichtingSPAL) een wandeling door de polders van Rhoon gelopen,in het kader van de Polderdag.
Volg de Napoleonroute, loop door akkers en grienden, oogst je maaltijd, pak een slootje beleef de polder in Rhoon. Op deze dag zetten, boeren en bewoners hun erf en akkers open voor bezoekers. Om iedereen te laten zien, ruiken, voelen en beleven, hoe mooi deze polders zijn en hoe heerlijk het is er doorheen te wandelen.
Deze gezamenlijke wandelroute is voor Nordic Walkers en voor SportWandelaars.
Verzamelen om 10.00 uur op het “pleintje” voor de kassa van buitenzwembad
Albrandswaard aan de Albrandswaardsedijk 180 Poortugaal nabij jachthaven Rhoon.
De tocht zal gaan langs de Rhoonse grienden, via polderwegen naar o.a. boerderij Vos, de Buytenhof. Napoleonroute en waar het verder mooi te wandelen en te kijken is.
Pinkster NW - SW wandeling van Rhoon naar Hoekse Waard
2e Pinksterdag 24 mei heeft stichtingSPAL een wandeling vanaf Rhoon naar en door de Hoekse Waard gehouden. Deze wandeltocht was zowel voor SportWandelaars als voor NordicWalkers. De wandeling ging via het veerpontje van Rhoon naar Oud Beijerland en dan naar bezoekerscentrum Klein Profiijt. Vanaf bezoekerscentrum Klein Profijt is er een tocht gelopen naar Heinenoord, Goidschalxoord en via Oud Beijerland terug naar het veerpontje. De totale lengte van de tocht was 10 km.
Een prachtige wandeling met zeer mooi weer en een extra boottocht over de Oude Maas en het Spui richting Spijkenisse.
1440
1441
1445
1451
1458
1462
1466
1468
1477

Voor meer foto's
Hemelvaartswandeling KleinProfijt en Rhoonse grienden
Hemelvaartsdag 13 mei j.l heeftt stichtingSPAL een wandeling door KleinProfijt en de Rhoonse grienden gehouden Aan deze wandeling hebben zowel SportWandelaars als Nordic Walkers aan deelgenomen.De ruim 2 uur durende wandeling heeft mooie plaatjes van de Rhoonse grienden laten zien.Klein Profijt is altijd mooi om door te lopen, maar nu alles groen en fris is, een rustpunt om te wandelen.
0143a1
0179a1
0233a1
Het weer in de omgeving van Rhoon en Poortugaal was aangenaam om te wandelen, en of dit nu met of zonder (Nordic) loopstokken werd gedaan, het maakte niet uit.
Op zo'n Hemelvaartdag-ochtend was het prima genieten van de natuur, en....stilte! Heerlijk!!!
Rinus Vuik (fotograaf)
Nordic Walkers behalen NW bewijs
Nordic Walkers uit de regio Albrandswaard hebben in de periode april mei 2010 met goed gevolg hun basiscursus Nordic Walking volgens de ALFA techniek afgesloten en hiervoor een certificaat ontvangen.
Na zes weken intensief oefenen en nog eens oefenen was wandelsporttrainer
Aad Wijntjes van de organiseerde stichtingSPAL tevreden over de resultaten.
De ALFA Nordic Walking techniek is niet een van de makkelijkste methoden om Nordic Walking te leren, maar geeft wel veel energie en spieren verbruik
0365a
0776kl


voor nog meer foto's
0913a
Paaswandeltocht 5 april 2010
De haast traditionele Paaswandeling over een langere afstand was dit een een pittige tocht van 18 km. Start op het vertrouwde pleintje en langs de Oude Maas via Poortugaal - Hoogvliet - onder de Spijkenisse brug door, om de haven van Hoogvliet door Ruigeplaat bos, langs de "Heerlijkheid" - Bonaire park, Aveling oversteken en via distripark Hoogvliet weer richting Poortugaal en Rhoon.
Mede waarschijnlijk door het wat minder lekkere weer was het aantal deelnemers wat minder dan vorig jaar, maar het was gezellig en zeker een compliment voor Corine de Snoo die nog met de basiscursus bezig is en de tocht uitgelopen heeft.
0752kl
0755kl
0762kl
zie ook de foto's
  print