JudoExtra een sport en beweegvorm voor kinderen die extra aandacht nodig hebben, extra begeleiding

nieuws JudoExtra

We kunnen niet van alle kinderen dezelfde sterren maken, maar we kunnen ze wel allemaal laten schitteren
Ook het 7e Judoextra toernooi weer een groot sucses
Zaterdag 19 maart 2016 voor de 7e maal het Judoextra toernooi gehouden met 100 jeugdige judo's van mytylschool de Brug, omnisportvereniging de Pont en van stichtingSPAL. Veel leuke en goede judopartijtjes gezien naar de mogelijkheden van de judoka's. Heel veel blijde gezichten gezien van de kinderen en van hun ouders die konden zien dat ook hun kinderen aan een sportevenementen kunnen deelnemen en een mooie prijs kunnen winnen...voor meer foto's

Met dank aan vrijwilligers die op dop alle fronten mee geholpen hebben. Echt zonder jullie gaat het niet. Bedankt


Met dank aan de sponsors.....
Balance of Profits
De Ongedierte Expert
Mytylschool de Brug
Met dank aan de ouders en belangstellende..
- een die onbekend wil blijven
- nog een die onbekend wil blijven
- die op de dag wat in de POT hebben gedaan
Oproep: voor het volgende toernooi..
Om aan alle judoka's een mooie herinnering / prijs te geven zoeken wij sponsors - donateurs - bedrijven - ouders en belangstellende voor een bijdrage in deze kosten. Natuurlijk mag er reclame gemaakt worden. Als u ons wilt ondersteunen met een donatie of als sponsor zijn wij u zeer dankbaar. Bankrekeningnummer is NL93 INGB0007233576 tnv stichting SPAL te Rhoon.
Voor meer informatie Aad Wijntjes info@sportbalans.nl of 06-46226208
Woensdag 9 december zijn er JudoExtra examens geweest
Woensdag 09 december 2015 zijn zowel voor de judoka’s van stichtingSPAL als voor omnivereniging de Pont de graduaties (bandexamens) geweest. Onder toeziend oog van zwarte en bruine banders hebben alle judoka’s laten zien wat ze kunnen.. Valbreken - been, heup en schouder worpen - kanteltechnieken - houdgrepen en randori wedstrijdjes. Alle judoka’s deden het meer dan goed en hebben dan ook verdiend een hogere kleur band of slip en een diploma ontvangen. Voor meer foto's van 2015
12-12-2015...De trekking van de Grote Club Actie is geweest

Grote Club Aktie Graag de loten die niet verkocht zijn inleveren

Ook dit jaar doen wij weer mee met de Grote Club Actie om extra geld te krijgen om daar weer leuke dingen er mee te doen voor jullie zoals Clubkampioenschappen, Paas puzzeltochten enz.
We willen ook graag dat iedereen een steentje bijdraagt en zoveel mogelijk loten verkoopt bij familie, vrienden, buren enz. Voor de judoka die de meeste loten verkoopt hebben we altijd een leuke verrassing.
We gaan woensdag 16 september beginnen met de loten uit te delen, de opzet is dat jullie een enveloppe krijgen met 10 loten en een invulboekje. De loten kosten €3,- per stuk. Grote Club Actie nieuws
Wie verkoopt de meeste loten en wint een mooie prijs
Martin Muno 20
Anne de Lange 10
Tobias Molenaar 10
Thijs de Boer 10
Aimee van den Elshout 10
Erik van Opstal 10
Tobias 10
Isan Balaylin 10
Mike en Aniek Wannet 10
Kealhly 25
Collin 10
Richard 5
Delano 5
Karlijn 5
Melike 5
Mert 4
Tommy 5
Bram 5
Zoe 5
Alle judoka’s van de JudoExtra groepen zijn geslaagd voor hun hogere band.
Woensdag 01 juli 2015 zijn zowel voor de judoka’s van stichtingSPAL als voor omnivereniging de Pont de graduaties (bandexamens) geweest.Onder toeziend oog van zwarte en bruine banders hebben alle judoka’s laten zien wat ze kunnen.. Valbreken - been, heup en schouder worpen - kanteltechnieken - houdgrepen en randori wedstrijdjes. Alle judoka’s deden het meer dan goed en hebben dan ook verdiend een hogere kleur band of slip en een diploma ontvangen
Voor meer foto's van 2015
Omnisportvereniging de Pont finalist Ons Kluppie 2015

TVRijnmond tilms "ons kluppie"
Zaterdag 23 mei 2015 had sv de Pont net niet genoeg punten om de eerste plaats te verdienen van het door Rotterdam Sportsupport en RTV Rijnmond georganiseerde verenigingsevenement "Beste Kluppie" van Rotterdam. Nu ging de eerste plaats naar voetbalclub IJ.VV. de Zwervers met de 1e prijs van € 2500,-
Het was een spannende middag bij Beach Club Rotterdam, de winnaar van 2014 die de middag organiseerde en een mooie en leerzame beachvolleybal clinic verzorgden. In de pauze van de clinic werd aan de 10 finalisten en andere belangstellende bekend gemaakt welke 3 clubs doorgingen voor de hoofdprijs en dat waren de Pont, budovereniging Utity 99 en de Zwervers. Ex top judoka Deborah Gravensteijn las het juryrapport voor en daarin bleek dat de Zwervers het beste kluppie van 2015 geworden was.
Daverend succes 6e JudoExtra toernooi
Omni sportvereniginmg de Pont ut Rotterdam en stichting SPAL uit Rhoon hadden zaterdag 14 maart voor de zesde keer de JudoExtra kampioenschappen georganiseerd. De koppeling tussen deze twee organisaties zijn Karin en Aad Wijntjes. Ze geven beiden de judolessen en Aad is voorzitter van zowel de Pont als van st.SPAL.
Deze judowedstrijden werden gehouden in de sportzaal van de mytylschool de Brug in Schiebroek. Totaal deden er 92 judoka´s mee van de mytylschool de Brug, omni sv de Pont uit Rotterdam en van stichtingSPAL uit Rhoon. Karin Wijntjes, gymjuf bij de mytylschool de Brug en judotrainster bij de Pont en SPAL weet als geen ander wat deze jeugdige sporters kunnen en wat hun mogelijkheden zijn, ze had goede indelingen en poules gemaakt zodat alle judoka´s verantwoord met elkaar konden sporten. Op negen matten werden er wedstijden gehouden in het “eiland afduwen” judo grondpartijen en judo staande partijen afgewerkt. Alle judoka’s mochten op het 1-2-3 podium een prachtige beker als prijs in ontvangst nemen van twee Nederlandse judokampioenen, Floor Stoop en Jil Franssen die vooraf nog een demonstratie gaven en ook met enkele sporters een judopartijtje deden. Foto's 6e JudoExtra toernooi


Daverend succes 5e JudoExtra toernooi
Omni sportvereniginmg de Pont ut Rotterdam en stichting SPAL uit Rhoon hadden zaterdag 15 maart voor de vijfde keer de JudoExtra kampioenschappen georganiseerd. De koppeling tussen deze twee organisaties zijn Karin en Aad Wijntjes. Ze geven beiden de judolessen en Aad is voorzitter van zowel de Pont als van st.SPAL.
Deze judowedstrijden werden gehouden in de sportzaal van de mytylschool de Brug in Schiebroek. Totaal deden er 88 judoka´s mee van de mytylschool de Brug, omni sv de Pont uit Rotterdam en van stichtingSPAL uit Rhoon. Karin Wijntjes, gymjuf bij de mytylschool de Brug en judotrainster bij de Pont en SPAL weet als geen ander wat deze jeugdige sporters kunnen en wat hun mogelijkheden zijn, ze had goede indelingen en poules gemaakt zodat alle judoka´s verantwoord met elkaar konden sporten. Op negen matten werden er wedstijden gehouden in het “eiland afduwen” judo grondpartijen en judo staande partijen afgewerkt. Alle judoka’s mochten op het 1-2-3 podium een prachtige beker als prijs in ontvangst nemen van Ramon Storm boccia trainer bij de Pont.
Maren... 6 mei 2006 ...... 12 februari 2014


Alle judoka’s van de JudoExtra groepen zijn geslaagd voor hun hogere band.
Woensdag 29 januari 2014 zijn zowel voor de judoka’s van stichtingSPAL als voor omnivereniging de Pont de graduaties (bandexamens) geweest.Onder toeziend oog van zwarte en bruine banders hebben alle judoka’s laten zien wat ze kunnen.. Valbreken - been, heup en schouder worpen - kanteltechnieken - houdgrepen en randori wedstrijdjes. Alle judoka’s deden het meer dan goed en hebben dan ook verdiend een hogere kleur band of slip en een diploma ontvangen.
Voor meer foto's zie de map 2014 JudoExtra voor meer foto's
Veel belangstelling voor de Sport op Maat dag in het Zuiderpark in Rotterdam
Het is een zeer geslaagde dag geweest met prachtig weer de "Sport op Maat" dag op het SportPlaza in het Zuiderpark in Rotterdam op zaterdag 28 september 2013. De JudoExtra demonstratie was weer een mooi succes en een goede promotie voor deze judodoelgroep. voor meer foto's
JudoExtra examens in Rhoon en Rotterdam geslaagd
Woensdag 26 juni j.l hebben de judoka’s van JudoExtra van stichtingSPAL uit Albrandswaard en van omni sport vereniging de Pont uit Rotterdam een hogere band / slip gekregen tijdens de halfjaarlijkse judograduaties.
Judo graduaties zijn band examens waarbij de judoka’s laten zien wat ze geleerd hebben en wat ze kunnen. Bij judoka’s van JudoExtra is dat wat afwijkend omdat sommige nog niet goed kunnen bewegen door hun zwakkere motoriek of handicap. Maar door ze te beoordelen voor wat ze wel kunnen en als hun valide leeftijdgenootjes is het mogelijk ze een hogere kleur band te geven. JudoExtra is een onderdeel van stichtingSPAL, de lessen / trainingen worden gehouden in Rhoon en in Rotterdam, resp. in de budozaal van sv WCR en in de gymzaal van mytylschool de Brug.
voor meer foto's
Daverend succes 4e JudoExtra toernooi
Het 4e JudoExtra toernooi op zaterdag 16 febr. is weer een daverend succes geweest. Weer meer deelnemers dan het 3e toernooi.De 85 deelnemers waren verdeeld over 21 poules die op 9 wedstrijdmatten hun wedstrijden speelden. Veel ouders en belangstellende waren op de mytylschool aanwezig om te kijken naar deze JudoExtra wedstrijden.
Na afloop kregen alle judoka's een prachtige gouden beker.
Met dank aan alle vrijwiliigers en de sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt.


voor meer foto's

Demonstratie "beuken"
Workshop judo via de Brede School Albrandswaard
Judo = Duo, spelen, bewegen, sporten met tweetallen.
Onder begeleiding van een deskundige docent hebben de kinderen kennis gemaakt
met de beginselen van het judo.
De clinics waren op dinsdag 22 - 29 jan. en 5 en 12 febr.2013 in de judozaal van svWCR.
Alle deelnemers hebben van stichtingSPAL een certificaat ontvangen
Cheque voor Omnivereniging de Pont
Op donderdag 24 januari is in Rotterdam op de mytylschool, door de coördinator van de Zwaluwen Jeugd Actie van het district West II, een cheque van € 4245,- overhandigd aan de voorzitter van Omnivereniging de Pont voor de aanschaf van vier tafeltennistafels en een uitbreiding van de judomat.
de Pont 1
de Pont 3
de Pont 2
Alle judoka’s van JudoExtra zijn geslaagd voor hun hogere band of slip
Woensdag 23 januari zijn zowel voor de judoka’s van SPAL als voor de Pont de graduaties (bandexamens) geweest.Onder toeziend oog van zwarte en bruine banders hebben alle judoka’s laten zien wat ze kunnen en dat is veel. Valbreken - been, heup en schouder worpen - kanteltechnieken - houdgrepen en randori wedstrijdjes. Alle judoka’s deden het meer dan goed en hebben dan ook verdiend een hogere kleur band of slip en een diploma ontvangen. Voor foto's klik....


[


Als je limonade vergeten bent, dan moet je op een ijsje trakteren.
JudoExtra vossenjacht in winkelcentrum Rhoon
Zaterdag 7 april hebben kinderen en ouders van de JudoExtra groepen van stichtingSPAL en enkele andere kinderen een Vossenjacht gehouden in het winkelcentrum van Rhoon. Groepjes kinderen zijn op jacht gegaan naar een “Vos”. Een vos is een persoon die er of vreemd uitziet of iets raars aan he doen is. Totaal liepen er negen Vossen rond in het winkelcentrum, maar waren ook andere figuren rond zoals een Paashaas die niet bij het spel betrokken waren.De kinderen moesten aan deze figuren vragen "bent u een vos? bij een "ja" antwoord kregen ze een letter op kun kaart. N ahet vinden van alle letters en vossen moesten ze van deze letters een woord maken. Het woord was "Paaseierdopje" Bij het inleveren van he goede antwoord kreeg iedereen een chocoladepaashaas. Voor meer foto's
3e JudoExtra toernooi weer geslaagd
Het 3e JudoExtra toernooi in de sportzaal van mytylschool de Brug was afgelopen zaterdag 4 februari weer drukker bezet dan de voorgaande editie. Judoka’s van mytylschool de Brug, omnivereniging de Pont uit Rotterdam en van stichtingSPAL uit Rhoon gingen de strijd aan in grond – newaza judowedstrijden en in het eilandafduwen.
Op acht wedstrijdmatten - eilanden werd flink strijd geleverd. Er was veel belangstelling van ouders en bekenden. Om 13.00 uur opende Karin en Aad Wijntjes van de organiserende stichting SPAL het toernooi. Op de vier matten werden o.a. wedstrijden gehouden in “eiland afduwen” en judo vanuit kniepositie. Vanuit de judo kniepositie werden soms mooie worpen en kanteltechnieken gemaakt veelal gevolgd door houdgrepen.
Bij de prijsuitreiking was er voor alle deelnemende judoka’s een prachtige gouden beker.
Voor veel meer foto's
Woensdag 14 december 2011 zijn alle judoka's van de JudoExtra groepen in Rhoon en Rotterdam geslaagd voor een hogere band / slip.

judogroep
de Pont Rotterdam

zie ook de foto's van 2011


judogroep
st.SPAL Rhoon

Karin sporttrainster 2011
bekijk het filmpje
Vrijdag 18 november jl is Karin Wijntjes van stichtingSPAL, tijdens het sportgala in Albrandswaard gekozen tot sporttrainer van het seizoen 2010- 2011. In het bomvolle partycentrum de Brinkhoeve in Poortugaal kreeg zij deze onderscheiding van sportwethouder Maret Rombout.
Het juryrapport omschrijft de waardering voor Karin Wijntjes als volgt:
Jeugd en judo is een combinatie die de sporttrainer van het jaar 2011na aan het hart ligt. Heel veel kinderen hebben door haar plezier gekregen in het bewegen en in het judo. Karin is de grondlegster van het G-judo in Nederland en introduceerde samen met haar man Aad Wijntjes het JudoExtra in Albrandswaard en Rotterdam.
De jarenlange inzet voor de kinderen die iets “extra’s” nodig hebben, verdient veel waardering. De jury geeft de prijs Sporttrainer van het Jaar, mede namens de kinderen, ouders en leiders van stichtingSPAL aan Karin Wijntjes.
De prachtige prijs genaamd “coaching” is een goede keuze van de organisatie.
zie ook de foto's van deze avond
JudoExtra graduaties woensdag 22 juni 2011 weer geslaagd.
De graduaties op woensdag 22 juni zijn weer een sucses geweest. Alle deelnemers zowel in Rhoon als in Rotterdam hebben een hogere (donkere) band en / of slip gekregen.
Nogmaals allemaal gefeliciteerd.
de pont juni2011
voor nog meer foto's JudoExtra 2011
voor foto's en video
Zaterdag 25 juni 2011 familiemiddag voor alle judoka's, ouders en leiders.
Ondanks het wat mindere weer is de familiespelmiddag gezellig geweest. Voor het eerst in het Jonger Centrum Albrandswaard en zeker niet voor de laatste keer.Een prachtige lokatie voor de jeugd.
Voor enkele was het even zoeken zodat Karin met de spelletjes wat laten kon starten. Twee groepen van kinderen en ouders die het Levend Stratego Indianen spel met volle overgaven speelden.Kinderen die wat minder konden bewegen of in een rolstoel zaten werden door anderen meegenomen. Karin had weer eens een variant met een levende "vlag indiaan" die gevonden moest worden.Een spel voor de kinderen maar ouders zijn grote kinderen en deden goed mee.
Terug bij het JCA hadden enkele wandelleden de BBQ en het eten al deels gereed. Het was even zoeken om de geluidsinstallatie op gang te krijgen maar ook dat lukte na een poosje. De BBQ, stokbrood(te weinig) salades waren in trek en iedereen zat binnen of buiten heerlijk te genieten.
Een geslaagde middag als afsluiting van het JudoExtra seizoen, wat weer gaat starten na de zomervakantie.
voor nog meer foto's zie JudoExtra 2011
PaasPuzzelSpel tocht, warm maar wel leuk
Zaterdagmiddag 23 april 2011i s er weer een leuke Paasaktiviteit voor het hele gezin geweest langs de Oude Maas in Rhoon Vanaf 15.00 uur was het verzamelen bij het Jongeren Centrum Albrandswaard waar de limonade en koffie klaar stond. Voor enkele ouders uit Rotterdam was het even zoeken, maar om 15.15 kom Karin de eerste groep op pad sturen met de opdracht op het chocolade ei zo heel mogelijk te houden. De kans was aanwezig dat er overvallers aanwezig waren die graag het ei wilde veroveren. Onderweg konden de groepen enkele leuke spelletjes doen waarbij soms ook de vaders wat mochten (moesten) doen. Nadat alle groepen weer verzameld waren op de kop van de Rhoonse haven konden ze de Paashaas gaan zoeken die lekkere paaseieren verstopt had in zijn hol.meer foto's

met filmpje
Aad en Karin Wijntjes als gastdocenten met JudoExtra clinics tijdens de DoeMeedag in Dordrecht
Ruim 100 mensen met een beperking waren deze dag aanwezig en hebben allen deelgenomen aan de verschillende sporten. De sporten biljarts, boccia, judoextra, frisbeegolf, klimmen, roeien, rolstoelvaardigheid, touwspringen en tritennis werden het hele sportprogramma druk bezocht door de bezoekers.
Midden in de sporthal wisselden de sporten atletiek, badminton, honkbal, korfbal, yoga en zumba zich in tijdsblokken van veertig minuten. Achter in de sporthal werd dat ook gedaan met de sporten rolstoelbasketbal en rolstoeldansen in tijdsblokken van zestig minuten. Daarnaast genoten de bezoekers vanaf 14.00 uur van sledgehockey en lieten zich informeren bij de verschillende stands op de informatiemarkt.
JudoExtra graduaties goed verlopen. Allemaal geslaagd.
Woensdag 19 januari zijn zowel in Rotterdam (judoextra de Pont) als in Rhoon (judoextra Albrandswaard) de januari graduaties geweest. Alle judoka's die meegedaan hebben zijn geslaagd en hebben een hogere band of slip gekregen en een diploma. Nogmaals allemaal gefeliciteerd. Voor foto's klik

judoextra Albrandswaard
Het was superleuk om te zien hoe je kind ondanks zijn beperking toch zoiets kan bereiken. Twan was er erg zenuwachtig over en zat niets anders als nagels te bijten, maar ook hij vond het enorm leuk. We zijn dan ook zeer trots op zijn diploma en zijn gele band.

Groetjes van Jan, Anneke en Twan Polder.
Hartstikke leuk de foto's op de site, vooral omdat ik zelf geen foto's kon maken omdat de batterij van mijn camera leeg was! De graduatie was leuk om naar te kijken, ik vind het geweldig om te zien hoe Jordi en Donovan samenwerken en allerlei technieken al kunnen toepassen. Op de foto waarbij jij zijn band uitreikt is ook goed aan Jordi te zien dat hij trots is en het erg naar zijn zin heeft. Ook bij de rest van de groep is goed te merken dat ze het erg naar hun zin hebben. Kortom een geslaagde graduatie.

gr. Karin Bontje
Dennis van Vliet sportvrijwilliger van Albrandswaard.
JudoExtra toernooi in Rotterdam zeer geslaagd
Het 2e JudoExtra toernooi van stichting SPAL afgelopen zaterdag 6 november is een zeer geslaagd toernooi geweest. In de sportzaal van mytylschool de Brug in Rotterdam was het rondom de judomatten een gezellige drukte. Veel belangstelling van ouders en bekende voor de judoka’s van mytylschool de Brug, omnivereniging de Pont en JudoExtra Albrandswaard. Om 13.00 uur opende Karin en Aad Wijntjes van de organiserende stichting SPAL het toernooi. Het eerste JudoExtra toernooi in de regio werd gehouden in Rhoon en nu dus voor de tweede maal in Rotterdam.
Op de vier matten werden o.a. wedstrijden gehouden in “eiland afduwen” en judo vanuit kniepositie. Vanuit de judo kniepositie werden soms mooie worpen en kanteltechnieken gemaakt veelal gevolgd door houdgrepen.
Bij de prijsuitreiking was er voor alle deelnemende judoka’s een prachtige prijs.
Deze prijzen zijn mede mogelijk gemaakt door Intratuin Rhoon - sportbureau KCAL - Balance of Profits - omnivereniging de Pont en mytylschool de Brug.
Nu is het al zeker dat er meerdere toernooien zullen volgen. Er zijn al enkele sponsoren die een toezegging gedaan hebben.

JudoExtra is geen judo met flitsende worpen en fel bewegende handen die elkaar beet willen pakken, maar judo voor o.a. kinderen die het gewoon wat rustiger willen doen, motorisch minder begaafd zijn,door wat voor oorzaak dan ook niet goed of helemaal niet kunnen lopen, angstig zijn, een lichamelijke beperking hebben.
Judo voorziet ook voor deze kinderen in een beweegvorm waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen, beter gaan bewegen en ook aan wedstrijden mee kunnen doen. Ook voor de ouders is het een openbaring dat hun kind ook aan een judowedstrijd mee kon doen, zij het judowedstrijden met aangepaste uitvoeringen en regels.
Aangepaste uitvoeringen zijn o.a. “eiland afduwen” via een dikke mat (eiland) elkaar via judo stoeivormen van de mat afduwen en daarmee punten verdienen.
Judo worpen maken vanaf kniepositie, gevolgd door kanteltechnieken en houdgrepen is het grondwerk (ne-waza) in het reguliere judo met de aangepaste G-judoregels.


voor nog meer foto's
Wat een geslaagde zaterdag! Wij hadden niet kunnen bedenken dat ons kleine mannetje dit 'al' zo leuk kon vinden.. Hij heeft genoten!
Af en toe lag hij letterlijk al van de mat af van het lachen, maar daar ging het niet om! Daniel genoot! Hij keek, hij lachte, en.. hij kreeg de bekers in het zicht. "Daniel wil ook een beker". Tja, eigenlijk zijn die voor de kindjes die gewonnen hebben, lieverd. Maar toen.. mocht ook onze kleine winnaar op het podium komen! Ik geloof dat de beker uit de hand getrokken werd van de uitdeel-meneer, en Daniel kon zijn gezichtje zien in het spiegeltje.. hij heeft de beker niet meer losgelaten!
Tot in bed moest het mee. 's Morgens zei hij: "mama, de beker is van goud, he?"
Tof ook dat z'n "vriendjes" uit de klas er bijna allemaal bij waren!

Groetjes, een ontroerde mama en papa van Daniel.

Anton Geesink overleden
Vrijdag 17 augustus 2010 is Anton Geesink op 76 jarige leeftijd in Utrecht overleden.
Anton Geesink was de eerste Olympische judokampioen die in de finale een Japaner met een houdgreep (de kesa gatame) versloeg. Anton Geesink was de hoogst gegradueerde judoka in Nederland met een 10e dan.
Aad en Karin hebben veel les gehad van Anton Geesink en hij is ook meerdere weekenden in Rhoon geweest om les te geven. Veel WCR judoka's zijn mee geweest naar de judoweekenden in Slagharen om les te krijgen van Anton Geesink.
Graduaties (judoexamens) woensdag 23 juni in Rhoon en in Rotterdam
Met de JudoExtra graduaties zowel in Rhoon (SportBalans) als in Rotterdam (de Pont) zijn alle judoka's geslaagd voor een hogere band.... Voor foto's
JudoExtra nu ook in Rotterdam.
JudoExtra lessen onder leiding van Karin en Aad Wijntjes zijn nu ook gestart in Rotterdam. Op woensdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur in de gymzaal van mytylschool de Brug aan de Ringdijk in Rotterdam.
Paaseieren Golf Puzzel Spel tocht
Zaterdagmiddag 3 april was er om 15.00 uur een flinke groep kinderen en ouders, opa's en oma's om mee te doen met de Paaseieren puzzel golf spel tocht. Met de voorbereidingen was ook rekening gehouden met het weer, want we hebben tijdens het spel geen regen gehad.
Nadat Karin de twee groepen had ingedeeld ging er naar links en naar rechts om via de uitgezette tocht de verstopte paaseieren te zoeken. Beide groepen hadden er 23 gevonden. Beide groepen kwamen weer bij elkaar aan de Oude Maas waar een Paaseieren Golf parcours was uitgezet.
De opdracht was om met je groep in zo min mogelijk slagen je paasei in de putjes te slaan met een echte golfclub. Het was wel even zoeken want alle nummers stonden door elkaar en ook nog eens op een heuvel. een leuk spel maar misschien voor de allerkleinste een beetje te lastig. En dan werd er geroepen dat de Paashaas gezien was, iedereen zoeken naar deze best wel grote paashaas die ook nog eens wegrende. Maar hij werd toch gevangen en had een koffer vol lekkere paaseieren voor alle kinderen.
0711kl
0721kl
0722kl
0725kl
0727kl

Voor nog veel meer foto's
0739kl
JudoExtra kampioenschappen 2010 meer dan geslaagd
Afgelopen zondag 7 maart waren voor de eerste keer de JudoExtra kampioenschappen in Albrandswaard, en het is een zeer geslaagd toernooi geweest. De budozaal van sv WCR was weer volledig vol met veel kinderen en met nog meer ouders en belangstellende.
Om 12.00 uur opende Karin en Aad Wijntjes het toernooi in de sfeervolle judozaal.
Omdat het deels een afwijkend toernooi was met o.a. “eiland afduw wedstrijden” werd er door Karin een praktische uitleg gegeven met een tweetal judoka’s.
In het eiland afduwen komen veel vormen van bewegen voor die zeer geschikt zijn voor alle kinderen maar zeker voor de doelgroep van JudoExtra. Nagenoeg al deze kinderen hebben een motorische beperking.
Aansluitend op deze uitleg werd er door Michiel Krop, die samen met Karin Wijntjes het boek “Krukken geen bezwaar” - Spel heeft geschreven een exemplaar overhandigd aan Aad Wijntjes in zijn functie als bestuurslid van
"sportstichting Albrandswaard".
Naast de twee “eiland afduw” matten was er ook een wedstrijdmat waar gejudood werd op de knieën volgends het G- judo reglement.
Aan dit toernooi deden judoka’s mee van JudoExtra uit Rhoon en van de Mytylschool de Brug uit Rotterdam. Voor sommige judoka’s was het een eerste ervaring met stoei / judowedstrijden. Ook voor de ouders was het een belevenis dat hun kind aan een sportwedstrijd / toernooi kon deelnemen.
voor reacties op dit evenement ... mail naar..
0202kl
0208kl
0219kl
0225kl
0229kl
0248kl
0261kl
0270kl
Voor nog veel meer foto's
Goedemorgen Karin,
Ik wil je waanzinnig bedanken voor gisteren. Het was niet leuk maar super leuk.
Wat hadden de kinderen een plezier.
Wat zag je die gezichtjes stralen.
Britt onze dochter heeft heel vaak turnwedstrijden maar Stan nooit. Nu heeft hij ook een keer een wedstrijd gehad en nog een beker ook. Echt Super.
Stan heeft vrijdag weer judo dus succes.
Groetjes Miranda van de Stadt
moeder Stan (knorretje)
Hoi Karin...
Hieronder nog reactie's van de moeder van Steff en Ramon.

Wat was het leuk vanmiddag. Ramon was zo blij met zijn beker maar wat was tie moe hij kon niet meer op zijn benen staan. hij lag dan ook om half 6 al op bed. Karin en het JudoExtra team het was SUPER!!!!.

De judo was leuk!!! Echt heel erg geslaagd. Steff voelde zich echt heel stoer met zijn beker! Ik zou zeggen, volgend jaar weer!
Goedemorgen Karin en Aad,
Wij willen jullie langs deze weg nog een groot compliment geven voor de wijze waarop jullie de wedstrijdmiddag hebben laten verlopen. Kijken wij naar Joël dan zien wij een hartstikke gelukkig en trots jongentje die zijn beker ongeveer aan iedereen wil laten zien! Ook wij als ouders en natuurlijk ook Elise zijn apetrots op onze zoon.
Het gevoel van echt mee kunnen doen is geweldig! Bedankt voor jullie inzet om dit op een uiterst plezierige manier mogelijk te maken.Groetjes, Dingena & Ruud
Bij deze willen wij E-ON Benelux
bedanken voor de sponsorbijdrage van €900,- t.b.v. de zaalhuur.
Deze bijdrage van E-ON Benelux is verzorgt door de familie van Uden.
(vader en moeder van Lola en Katie)
Judograduaties van woensdag 10 februari 2010 geslaagd
Woensdag 10 februari waren er weer de halfjaarlijkse graduaties.
Alle deelnemende judoka's hebben meer dan hun best gedaan en zijn dan ook allemaal geslaagd voor een hogere band en/of slip.
0050kl


voor nog meer foto's

0089kl

0098kl


reacties en of leuke foto's
Zaterdag 5 december is er voor de kinderen en ouders van JudoExtra, in het centrum van Rhoon een "Sinterklaas" Vossenjacht gehouden.
Ondanks het wat mindere weer waren er toch een aantal die meegedaan hebben en opzoek zijn gegaan naar de negen vossen, waarvan er een
(een kleintje) moeilijk was te vinden.
Nadat de vossen waren gevonden kon de puzzel opgelost en ingeleverd worden bij
Karin en kregen alle deelnemers iets lekkers.

1070
1071
1072
1073
1074
1075
1076
1077
1078
1079
1080
1081
1082
1083
1084
1085
1086
1087
1088
1090
1092
Voor meer foto's, klik op deze regel
Feest van de Sport 2009
Vrijdagavond 20 november is Karin net geen sporttrainster van het jaar geworden, maar voor jullie is ze toch de beste judojuf en dat was te zien aan de mooie bloemen en prachtige oorkonde.
De openingsparade van de avond was heel mooi en ook was JudoExtra duidelijk aanwezig met mooie posterborden.
bloemen
karin_2

judojuf
0991
0994
0997
JudoExtra uit Rhoon bij Sportbillies op Papendal
Afgelopen zaterdag 24 oktober heeft JudoExtra van stichtingSPAL actief meegedaan aan een grote sportdag voor gehandicapten op nationaal sportcentrum Papendal.
Een sportdag voor gehandicapten waar ook broertjes en zusjes, ouders en bekenden aan mee mochten doen. Honderden deelnemers waren aanwezig op het wat regenachtige Papendal waar de initiatiefnemer Joey de Loor om 11.00 uur de dag opende samen met zijn gehandicapte broertje.
Een dag waar iedereen mee kon doen aan sporten / bewegen voor gehandicapten. Onder begeleiding van gehandicapten topsporters en gespecialiseerde trainers en leraren konden sporten gedaan worden zoals
CP voetbal,schermen, judo, aikido, zitvolleybal, rolstoelbasketbal, tafeltennis/showdown, goalball, blindenvoetbal, rolstoeltennis, rolstoeldansen, rolstoel rugby, wielrennen, en nog veel meer.
Dit groots opgezette evenement had de handen op elkaar gekregen van grote organisaties zoals het Johan Cruijff fonds, Foppe fonds, Sponsor loterij. Deze sportdag was en is de droom van de 16 jarige Joey de Loor die zijn broertje en veel andere gehandicapten een onvergetelijke sportdag hebben bezorgd.
Ook de deelnemers van JudoEXtra uit Rhoon hebben aan veel activiteiten meegedaan. Door nog onbekende reden was erop het laatst moment geen judoleraar waardoor het judo dreigde niet door te gaan. Judoleraar Aad Wijntjes en begeleider Ad van Poppel van JudoExtra hebben spontaan hun hulp aangeboden waardoor een flinke groep kinderen en begeleiders konden genieten van judo voor gehandicapten.

Wil je meer weten kijk op..
0921kl
0929kl
0932kl
JudoExtra graduaties geslaagd
Afgelopen woensdag 24 juni zijn de JudoExtra graduaties gehouden.
Alle jeugdige deelnemers hebben een hogere kleur band en of slip behaald en hebben daarvoor een certificaat ontvangen.
Van 18.00 tot 19.00 uur was het een gezellige drukte in de budozaal van sv WCR.
Er was veel belangstelling van ouders, opa en oma’s voor hun kinderen- klein kinderen.
Na afloop van de graduaties konden alle geslaagden ook nog wat lekkers drinken in de kantine. voor meer foto's ....klik

voor reacties ... mail naar...


0496kl

0498kl
0513kl
0518kl
0523kl


0527kl
2124kl

Hoera geslaagd.
Ze zijn supertrots op hun diploma.
De opmerking van de dag:
"Oh er is gekrast op mijn diploma".
Eerst gaven ze elkaar de schuld toen bleek dat het de handtekening betrof!

Esther Stok
  print